Barion Pixel
Keresés

Szent Kakaó Szertartás

A kakaó múltja, jelene

A kakaó az egyik legősibb, és mára talán a legismertebb szakrális növényi medicina, amit az emberek használnak. A maják már ie. 1500 körül termesztették, de használata nyilvánvalóan ennél jóval régebbre nyúlik vissza. A Dél-Amerikában őshonos kakaó a maják, majd az aztékok és az inkák szent növénye volt, gyakorlatilag minden részét felhasználták a hétköznapi és a szakrális életük során. Európai terjedése Kolumbusznak köszönhető. Bizonyos időkben értékesebb volt az aranynál is. Nemhiába nevezték az Istenek Italának!

Fontos megjegyezni, hogy hatalmas különbség van eközött a kakaó között, és aközött, amit mi most a köznyelvben annak hívunk. Az élelmiszerboltok polcain megtalálható különböző, feldolgozott kakaók és csokoládék nem rendelkeznek olyan kiemelkedő tulajdonságokkal, se tápanyagok, se gyógyító erő tekintetében, mint a ceremónia kakaók, vagy a fermentált, napon szárított kakaóbab szemek. Ez a különbség nyilvánvalóan a kakaó ízén is érződik, az igazi kakaó ugyanis rendkívül keserű. 

A valódi kakaó igazi superfood, több, mint 1500 hatóanyag található meg benne, valamint rengeteg vitamin, nyomelem, ásványi anyag, stb. Úgy tartják, hogy napi 1 szem kakaóbab elfogyasztása távol tart minden betegséget! Különlegessége, hogy szerotonint, dopamint, endorfint, azaz boldogsághormonokat is tartalmaz. Valamint a növények közt a legnagyobb arányban tartalmazza az anandamid nevű anyagot, amit angolul bliss hormone-nak is neveznek, mivel az egység élmény megéléséért is ő felel.

 A kakaó szakrális tulajdonságai

A kakaó jelmondata akár az is lehetne, hogy: “Engedd meg magadnak a csodát!”. Nagyon erőteljes, mégis gyengéd szív-nyitó növény. Nem módosítja a tudatállapotot! Sőt, mi több, egyik legfontosabb tulajdonsága éppen az, hogy a jelenben tart, összekapcsol, középre rendez, földel. Úgy segít közel kerülni önmagadhoz, hogy közben nem szakít ki a valóságból. Viszont őszinte és mély megéléseket hoz. 

Női energiaminőséget hordoz, menstruációs és a nőiség megélésével kapcsolatos problémákra is szokták ajánlani, egyensúlyba hozza a férfi és női energiákat, ezzel oldhatja a kapcsolódási kényszert, társfüggőséget is. Segít belülre, a valóban fontos dolgokra fókuszálni, oldja a szorongást, a félelmet, ellazítja a túlpörgött elmét. Mindig pontosan tudja, hogy mire van szükség… Ha szükséges, akkor megnyugtat, ha kell, akkor éppen hogy belevisz a fájdalomba, és segít kisírni minden beragadt érzést. 

Ezáltal az átalakulás misztériumát őrzi. A feltétel nélküli szeretet energiájával öleli körbe a szívedet, így segít lebontani a falakat, segít békét kötni önmagaddal. Felnyitja a szemedet az ajándékokra, az élet örömeire, csodáira! Kiegyensúlyoz, középre rendez, összekapcsolja a fentet a lenttel, segít kapcsolódni a felsőbb énnel, önmagunk isteni részével, és a Teremtő Forrással, mindezt a szívünkön keresztül. 

Ezek után mondanom se kell, hogy milyen ereje van a szertartásban végzett kakaó fogyasztásnak! Érdemes kisebb-nagyobb körben élvezni a kakaó hatásait, de természetesen lehet egyedül is fogyasztani, és akár hosszabb kúrát is csinálni vele. 

A következő közös szertartásunkról: 
A következő Szent Kakaó Szertartásunk 2022.04.18-án, Húsvét Hétfőn lesz, egy csodálatos újjászületés szertartás keretein belül, Budapesten. Ez az időszak abból a szempontból is érdekes, hogy előtte pár nappal, 16-án Mérleg telihold lesz, ami még nagyobb erővel fogja támogatni a kiteljesedést, kiegyenlítődést, a belső egyensúly megteremtését. 

A Kakaó szertartásoknak mindig fontos eleme a meditáció, imádság, a közös ének, zene, tánc, az öröm és könnyedség megélése! Hozd a kedvenc bögrédet, és éljük át együtt ezt a csodát! 🙂 

Várlak szeretettel!

– Galambos Eszter