Barion Pixel

Mi a Templom?

Sokat gondolkoztam azon, hogy mi legyen az új oldal neve. A szívem nagyon húzott a “Templom” szóhoz, de egyúttal féltem is tőle, mivel annyira más fogalmat társítunk hozzá, mint ami az én fejemben van… Ezért úgy gondoltam, hogy írok erről egy kicsit bővebben.

Magyar nyelvterületen a templom szó hallatára általában egy keresztény valláshoz köthető épület jut eszünkbe, a megfeszített Jézus képével és dohos falakkal, ahová belépve az ember azonnal kicsinek és jelentéktelennek érzi magát, és ahol csendben kell hallgatni a pap prédikációját.

De a templom mást is jelenthet…

Az első templom maga a természet volt, egy forrás, liget, hegytető vagy barlang, a természetes erővonalak mentén, ahova a közösség tagjai iránymutatásért, gyógyulni, imádkozni, kapcsolódni jártak. 

De a testünk maga is egy templom, amiben a lélek lakozik. És mint ilyen, valójában szentként kéne tisztelnünk, nem pedig sanyargatnunk… De ez már egy másik téma.

A templom szó jelentésének változása lekövette az emberek szakralitáshoz, hithez való viszonyát. Az intézményesített vallások, a papság kialakulásával párhuzamosan megjelentek az épített templomok, és ezzel együtt az emberek hite is egyre merevebbé, szűkebbé vált. 

Küldetésemnek tekintem, hogy a spiritualitás megújulását elősegítsem, és a bekövesedett, gátló hitrendszereket oldjam… Ezért tartottam ki végül a Templom elnevezés mellett. Hogy ezáltal is segítsek újra megtapasztalni azt, hogy milyen levetni az elménk korlátait, hogy milyen a lélek szabadságát élni. 

Ugyanis a Templom nem csak egy, a fizikai világban is létező vagy épített tér lehet. Vannak olyan éteri templomok, szakrális terek is, amik a láthatatlan világban léteznek, és ahova bárki beléphet, aki kapcsolódni szeretne önmagával, a benne élő istenivel, a Teremtő Forrással. Például a saját méhünk, szívünk, a harmadik szemünk tere is lehet ilyen szent templomtér. 

De vannak olyan éteri “képződmények” is, amik más spirituális szinteken, más dimenziókban léteznek, Fénytemplomok, Kristálytemplomok… Ilyen különleges éteri templomtér a Krisztusi Templom, vagy a Rózsák Temploma is, ami a kozmikus papnői rendek központja, de akár a földi Fényszövetség Templomát is mondhatnám, közelebbi példaként.

És egy ilyen éteri szakrális templomteret szimbolizál a Magdaléna Templom is, amit Mária Magdolna, Jézus és a Magdaléna papnők segítségével hoztunk létre. És ez a Templom nem csak az istenivel való kapcsolódás helye, hanem Könyvtár is, ahol a papnői tudás, a papnői örökségünk is elérhetővé válik azok számára, akik úgy döntenek, hogy belépnek ide. 

Ez a Templom mindenki számára nyitva áll, aki tiszta és nyílt szívvel, saját akaratából kíván belépni!

Áldás az Úton!

– Eszter