Barion Pixel
Keresés

22.3.20 – Thot üzenete

AMINT FENT, ÚGY LENT…
 
Térjünk vissza a tavaszi napforduló időpontjához, 2022.03.20 délutánjához. Ekkor történt ugyanis, hogy egy mély transzformációs folyamatban találtam magam, egyik kedves mesterem, Thot vezetése mellett…
 
Őt leginkább a bölcsesség, a tudás egyiptomi isteneként ismerjük ezen a földi síkon, vagy esetleg Hermész Triszmegisztoszként lehet még ismerős. Tőle származik a jól ismert címadó idézet is. Kozmikus szinten Thot az isteni tervek megvalósulásának felelőse, aki írótábláján feljegyez minden eseményt, történést, és a Teremtő szándékának megfelelő irányba igyekszik terelni minket. Sejthetjük, hogy ez sokszor nem könnyű feladat:) Ő mégis fáradhatatlanul kísér minket, sokszor ugyan szigorúan, ellentmondást nem tűrően, de mindig hatalmas szeretettel és odaadással…
 
Miért írom le mindezt? Mert Thot az egyik főszereplője a következő történetnek, és az ő minőségével tudom a leginkább megvilágítani az általam észlelt változásokat.
 
Ehhez még azt kell leírnom, hogy meggyőződésem, hogy a változás, fejlődés sose zárul le, csupán szintet vált. Az életünket nem egy lineris vonalként kell elképzelnünk tehát, hanem sokkal inkább egy spirálvonal mentén haladó, ciklusokból álló rendszernek. Ilyen megfogalmazásban háromféle változás lehetséges:
  • egy lefelé tartó, egyre szűkülő negatív spirál,
  • egy folyton önmagába visszatérő körvonal mentén történő keringés (ha például valaki beleragad egy szituációba, és nem tud semmilyen irányba kilépni belőle), illetve
  • egy felfelé történő szintugrás, egy magasabb körbe, ciklusba való megérkezés, ezt nevezhetjük tulajdonképpen fejlődésnek.
 
A 2022.03.20-án kezdődő időszak az én érzékelésem szerint jelentős változásokat fog hozni. Nem csupán csak abban az értelemben, hogy beköszöntött az asztrológiai újév, és ezzel természetszerűen megkezdődött egy új ciklus. Hanem azért is, mert Thot, a bölcsesség istene, a legnagyobb alkimistának is gyakran nevezett mester is új ciklust kezdett, mondhatni szintet lépett…
 
2022.03.20-án tehát Thot lezárt egy addigi ciklust, és ezzel egy nagyon mély és transzformatív folyamat ette kezdetét. Hiszen az ilyenek jellegzetessége, hogy általában nem egy pillanat alatt történnek meg. A régi ciklus zárása és az új nyitánya között mindig van egy kis szünet, mint a kilégzés és a belégzés közt. Ez a szünet sokszor a mágikus hármas szám jegyében zajlik.
 
Thot utazása a ciklusok közt a mai napon, 2022.03.23-án ért véget, és ő, mint a kígyó, aki levedli a régi bőrét, újjászületett egy másik, magasabb minőségben.
 
A legjobban az asztrológia nyelvére lefordítva tudom bemutatni az általam érzékelt változást. Az ősi Egyiptomban a Holddal társították őt, amit én itt most úgy fordítok, hogy ő személyesítette meg mindazt a tudást, ami ugyan megvan bennünk, de csak rejtve, a tudattalanunk szintjén, vagy a lelkünk emlékezetébe írva. Ez passzol az “írnok” szerepéhez, aki minden rólunk kapcsolatos információt feljegyez, akár korábbi életeinkből is.
 
Később az ókori Hellász terében ő lett Hermész, az istenek hírnöke, későbbi római nevén Merkúr. Ő az, aki a közvetítő szerepét tölti be, és szintúgy az intellektussal, tudással, valamint mindezek kifejezésével, kommunikációjával hozható összefüggésbe, de már sokkal aktívabb, kiáradó formában.
 
Érzékelésem szerint új minőségében Thot már sokkal inkább a Szaturnuszhoz vált hasonlóvá. Ő a nagy tanító, a karma megtestesítője, a küszöb őre, a szigorú mester, aki ha kell, akkor az utadra pofoz.
Remélem ebből a rövid leírásból is érződik, hogy milyen erőteljes energetikával rendelkezik, és milyen nagy ívű ez a változás.
 
Ehhez persze nem kevés tehertől kellett megszabadulnia, régi, bevésődött mintákat elengednie, és felülemelkednie a változással járó bizonytalanságokon, félelmeken.
 
Miért fontos ez nekünk? Mivel “amint fent, úgy lent”, a kozmikus tér eseményei kihatnak ránk, és utat mutathatnak nekünk. Számomra Thot szintlépése egy olyan kozmikus folyamatot tükröz, ami számunkra is jelentéssel bír.
 
Úgy vélem, hogy a mi életünkben is érdemes lehet az ennek megfeleltethető nézőpont váltást, gondolati mintáink átírását megkezdeni, folytatni, hiszen a kozmikus folyamatok most ezt a változást támogatják. Használjuk ki!
 
Igyekezzünk régi tudásainkat, emlékeinket, elfeledett kincseinket kihozni a fényre, felvállalni mindazt, amit eddig mélyen magunkban rejtegettünk, majd önmagunk (és akár mások) tanítómesterévé válni, ha mással nem, hát úgy, hogy jó példát mutatunk.
 
Thot üzenete, hogy mindegy, hogy a személyes fejlődésedben éppen melyik lépcsőfokon tartasz, de tedd bele a szíved legtisztább szándékát a fejlődésbe! Akard a változást, és akkor a segítség is megérkezik hozzád!

 

Szeretettel,

Eszter