Barion Pixel

Mária

Habár a munkám itt a Magdaléna Templomban főképp Jézusról és Mária Magdolnáról szól, a történet többi szereplőjével is gyakran dolgozok együtt. Róluk azonban kevesebb szó esik az oldalon, ennek oka nagyon egyszerű és profán… Nincs időm mindenre. De most itt az ideje, hogy egy bejegyzést teljes egészében Máriának szenteljek. De előre szólok! Sok mindent máshogy látok, mint ahogy azt megszokhattátok. És tudnotok kell, hogy minden, amit itt leírok, a saját érzékelésem szerint való igazság, nem tudományos tény.

Ezért azt ajánlom, hogy olvasás közben figyeld magad, figyeld a tested és a lelked jelzéseit, reakcióit… Mi rezonál együtt veled? Mi vált ki belőled ellenállást? Vajon mi lehet ezek oka?

Mária

Kezdjük talán rögtön a névvel… Az már sokan tudják, hogy a Mária nem személynév, hanem egy papnői rend, vagy beavatási fokozat, rang volt. A név eredetéről sokféle elképzelés van, én most csak egy verziót írok le itt: Mária, Maria, Miriam, Mariam, ezek mind ugyanannak a névnek a változatai. Ha az arámi nyelvből indulunk ki, akkor ez valami olyasmit jelentett, mint az “örökké szétáradó fény, ami a női erőben gyökerezik”. Régen lehetett ez egy általános megnevezése a papnőknek, de 2000 évvel ezelőtt ez már egy kifejezetten a zsidó valláshoz kapcsolódó fogalom volt. A Máriák egy női rend volt, akik népük ősi papnői hagyományait őrizték ugyan valamelyest, de ebben az időben a patriarchális uralom már annyira erős volt, hogy ez már csak árnyéka lehetett régi valójának.

Mária, habár a családja csak betért zsidó volt, főpapnője volt ennek a rendnek. Mária Magdolna, aki nem tartotta a zsidó szokásokat, habár apai ágon zsidó származású volt, ezzel szemben inkább csak amolyan tiszteletbeli tag volt, amikor Jézus felesége lett. Éppen ezért amikor én Máriáról beszélek, akkor mindig Jézus anyjára utalok, Magdolna nekem mindig Magdolna volt és lesz. 

 

Szűz Mária?

Folytassuk tovább a jelzővel… Magyarul hagyományosan Szűz Máriának nevezzük őt, de én erre nem vagyok hajlandó, az angol Mother Mary, vagyis a Mária Anya megnevezés sokkal közelebb áll hozzám. 

Nem vonom kétségbe, hogy létezhet-e a szeplőtlen fogantatás, de az én érzékelésem szerint nem ez történt, és Mária testi értelemben nem volt szűz. Ellenben igazi, mély, szenvedélyes szerelem fűzte őt össze Józseffel, aki Jézus vér szerinti apja, és nem mellesleg Dávid király leszármazottja volt. Ez a szerelem pedig annyira tiszta és őszinte volt, hogy megnyitotta számukra az utat a szakrális szexualitás felé. Ezt bizonyítja az is, hogy Jézuson kívül még sok más közös gyermekük született. 

Története

Ahogy írtam, az én érzékelésem szerint Mária zsidó volt ugyan, de a családja csak nem régen tért be. Eredetileg pártus királyi családból származott, akik politikai okból vették fel a zsidó vallást. József maga is királyi leszármazott volt, ezért feleségének is nemes asszonynak kellett lennie, Mária pedig megfelelt a szigorú szabályoknak. Mária fontosnak tartotta, hogy megfeleljen a követelményeknek, de közben igyekezett megőrizni népe hagyományait is… A pártusok egyébként egy szkíta törzs volt, amilyen a magyar is.

József és családja (így Jézus is) az esszénus rend tagjai voltak, de ez akkoriban már egy nagyon szigorú és nagyon konzervatív zsidó közösség volt. Jézusnak először ezzel az örökséggel kellett szembenéznie.

Mária, a felemelkedett mesternő

A legtöbben Máriát az isteni kegyelem minőségével azonosítják, én azonban ezt is máshogy látom. Én úgy gondolom, hogy a kegyelem nem más, mint az aktív szeretet, és mint ilyen, Magdolna “szakterülete”. Az évek során rengeteget dolgoztam Máriával, és az én érzékelésem szerint az ő minősége sokkal inkább az idővel, az isteni időzítéssel áll kapcsolatban, és mindennel, ami ezzel jár.

Azaz: érdemes őt hívni, ha a családrendszerrel, a felmenőkkel, anyasebekkel akarsz dolgozni, de a méhgyógyítás, karmatisztítás és a magasabb minőségben történő újjászületésben is tud segíteni. Ha szeretnéd megélni a szinkronicitást az életedben, vagy szeretnél mindig a jó helyen a jó időben lenni…  Valójában minden olyan folyamat közel áll hozzá, amiben vissza tudsz kapcsolódni az eredeti, tiszta kódjaidhoz, saját, eredendő önmagadhoz. De ha az érdekel, hogy mire születtél, mi a küldetésed, akkor is érdemes hozzá fordulni:)

 

 Áldás!