Barion Pixel
Keresés

Oroszlánkapu – mítosz vagy valóság?

Az utóbbi időben több bejegyzést is írtam a július-augusztusi erőteljes időszakról. Ez az időszak minden évben július elején kezdődik, amikor a Föld együttállásba kerül a Szíriusz csillaggal, ami a központi, spirituális napunk.  Ez egy asztrológiai esemény, ami kozmikus szinten zajlik, amit pontosan ki lehet számítani, előre jelezni, és aminek így van “tudományos” alapja, amennyiben valaki elfogadja azt, hogy a bolygók, csillagok hatással vannak energetikailag az életünkre.

Majd írtam arról, hogy július 22. Mária Magdolna ünnepnapjának időszakában milyen kozmikus események zajlottak le, amik elsősorban a Krisztusi úton járók, és az ikerláng energiához kapcsolódók számára hozhatott új letöltéseket, energetikai aktiválásokat. 

És a következő eseményünk a sorban, a 8.8-as energiakapu, amit Oroszlánkapunak szokás hívni. Ez egy újabb több hetes időszak tetőpontját jelző esemény, amikor a Napunk és a Szíriusz heliakális együttes emelkedése tapasztalható az északi féltekén. Mit jelent a heliakális felemelkedés? Azt, hogy az adott csillag a napfelkelte előtti hajnali fényben láthatóvá válik, együtt kel fel a mi Napunkkal, de elég távol vannak egymástól ahhoz, hogy látszódjon a fényük külön-külön is. Ez tehát szintén egy asztrológiai esemény, aminek van egy “egyezményes” ideje és egy valós ideje. Azaz valójában egyáltalán nem biztos, hogy ez mindenképpen éppen augusztus 8-ára esik.
Aki tisztában van a szakrális idő fogalmával, az valószínűleg nem lepődik meg ezen. 

Aztán a következő kérdés, ami felmerülhet bennünk, hogy miért olyan fontos ez a heliakális felemelkedés? Egy együttállás, vagy hogy egy adott pillanatban, adott földrajzi ponton hol kel fel éppen a Nap (aszcendens) nagy jelentőséggel bír, ezt szerintem sokan elfogadjuk. De miért éppen a Szíriusz és a Nap együttes emelkedése az, ami ennyire a figyelem középpontjába került az elmúlt években a spirituális világban? 

A legtöbben úgy vélik, hogy az Oroszlánkapu egy ősi beavató energiakapu, amit már az ókori Egyiptomban is ismertek. Való igaz, hogy az egyiptomi csillagászat igen fejlett volt, és észrevették, hogy a Szíriusz, a legfényesebb csillag heliakális felemelkedése röviddel a Nílus éves áradása előtt következik be. Az ókori egyiptomiak számára ez volt a legjelentősebb esemény az évben, ugyanis a földrajzi viszonyok miatt az egész életük attól függött, hogy a Nílus mennyi földet képes megtermékenyíteni, és megművelhetővé tenni. Éppen ezért az egyiptomi újév is erre az időszakra esett (július 19-26). 

Nos, eddig egyetlen szó se esett 08.08-ról. Úgy tűnik, hogy ennek a konkrét dátumnak nincs kozmikus értelemben kiemelt jelentősége. Mégis, sokan számolnak be különleges spirituális élményekről, amik ehhez a naphoz kapcsolódnak. Akkor ez mégis miért lehet? Úgy gondolom, hogy a 08.08-as kaput mi magunk hoztuk létre, afféle kollektív programozás által. Mert amiben sokan hisznek, az megjelenik a valóságban is. A 8.8-as dátum erre kifejezetten alkalmas, hiszen az ismétlődő számoknak mindig is mágikus jelentőséget tulajdonítottunk. A számmisztikában a 8-as szám az anyagi bőség, az önbizalom, az erő, az egyensúly, az arany középút, és a végtelen száma. Mindez történik az Oroszlán jegyében, ami egyébként is arról szól, hogy hogyan tudunk a saját életünk uralkodójává válni. Ez eléggé összevág azzal, amit a “kommersz” spiritualitásban az Oroszlánkapuhoz kapcsolnak. 

Összegezve tehát, van egy július (elejétől) végétől augusztus közepéig tartó időszakunk, amikor sok, igen jelentős kozmikus folyamat zajlik le, új kódok, magas rezgésű energia áramlik be a Föld terébe. És van egy – szerintem – mesterségesen létrehozott dátum, 08.08, amit kineveztünk ennek az időszaknak a csúcspontjának. 

Én az idei Oroszlánkaput azzal töltöttem, hogy Jézust kérdezgettem ennek a dátumnak a jelentőségéről. Az ő elmondása szerint minden folyamat egyéni, és egy, a földi naptárnál magasabb szintű Rendhez igazodik. Hiába, a Teremtésben Rend van. És ha képesek vagyunk vissza kapcsolódni ehhez az Isteni Rendhez, akkor bennünk is Rend lesz. Az én hitem szerint legalábbis.

Úgyhogy teljesen rendben van, ha neked esetleg nem volt semmilyen kiemelkedő spirituális élményed pont augusztus 8-án. És az is teljesen rendben van, ha igen:)
A lényeg, hogy ne legyenek elvárásaink magunkkal szemben, és a saját folyamatainkkal haladjunk, a saját ütemünkben. És higgyük el, hogy ameddig ez így van, addig mindig pontosan ott tartunk, ahol éppen tartanunk kell. 

 

Áldás az Úton!

– Eszter