Barion Pixel
Keresés

A szent olajokról

Hogyan találtak rám a szakrális illóolajok?

Vallomás: nagyjából 9 éve találkoztam először az aromaterápiával, és 4-5 éve foglalkozok vele komolyabban. Mindig is ámulatba ejtett az illóolajok világa, és tudtam, éreztem, hogy dolgom van velük… De hogy pontosan mi, arra csak 2019 nyarán jöttem rá. Ez a valami pedig a szakrális olajok világa, a szakrális aromaterápia.

Érezted már azt, hogy van valami az életedben, ami nagyon fontos számodra, aminek helye van a mindennapjaidban, amivel életed végéig szívesen foglalkoznál, mégis… Valami hiányzik? Bevallom, én sokáig így voltam az aromaterápiával. Imádom az illóolajokat, az illatokat, a kis boszorkánykonyhámban ügyködni… De a “hagyományos” aromaterápia valahogy mégse volt az enyém.

Aztán a tanulmányaim során hallottam a szakrális olajokról, futólag, pár mondat erejéig, és azonnal felkaptam rá a fejemet! “Nem tudom mi ez, de érdekel” – gondoltam magamban, de a lelkesedésemet hamar letörte, hogy az internetes kutatómunkámnak nem volt sok eredménye. Ennek persze már 4 éve. Azóta sokat változtam én is, és a világ is. Ahogy haladunk a dimenzióváltás felé, úgy az olajok is egyre többet mutatnak meg magukból, és egyre többen fedezik fel, hogy mekkora erő lakik a növényi medicinákban. És ami talán még ennél is lényegesebb, hogy az emberek egyre kevésbé félnek beszélni a misztikusnak mondott élményeikről, megtapasztalásaikról, így ez a – valaha titkosnak számított – tudás is közkinccsé válik. Hála azoknak, akik vállalják ezt az utat!

A szubtilis aromaterápia lényege

Az illóolajok fizikai testünkre ható tulajdonságait egyre jobban ismerjük, rengeteg tudományos kutatás folyik napjainkban is ezeken a területeken. De van egy másik vetület is, ami nem kevésbé népszerű, de mivel objektíven sokkal kevésbé leírható, így kevesebb “szakirodalom” van róla. Ez a szubtilis aromaterápia.

A szubtilis szó jelentése: finom, kényes, törékeny, árnyalatnyi. a latin származású “sub”- (alá, hozzá) és “tela” (szövet, kendő) elemekből áll, tehát a jelentése: “finoman szőtt”.

Maga a szubtilis szó arra utal, hogy itt finomabb minőségekkel, tulajdonképpen rezgésekkel, energiával, információval dolgozunk. Tágabb értelemben ide tartozik minden, ami túlmutat a fizikai tulajdonságokon alapuló használaton. A szubtilis aromaterápia tulajdonképpen egy gyűjtőfogalom, és általában ide sorolunk minden olyan felhasználási módot, ami a lélekre és a magasabb tudati síkokra hat (és aztán innen íródik át a fizikai szintre).

És van a szubtilis aromaterápián belül egy igencsak különleges terület, ami a szent vagy szakrális olajokkal foglalkozik. Ezt nevezem én szakrális aromaterápiának. Ez tulajdonképpen nem más, mint az olajok spirituális felhasználása, a szertartásokon, a lélekgyógyításban, vagy éppen a beavatások alkalmával.

A myrrhophore tradíció ébredése

Amikor először olvastam a myrrhophore tradícióról, azonnal tudtam, hogy ez AZ, amit kerestem. Ez az én utam, az én kapcsolatom az illóolajokkal. Ahogy én emlékszem a velük való munkára…

Sok-sok évszázaddal ezelőtt létezett egy papnői rend, akik szent olajokkal dolgoztak szakrális munkájuk során. Ők voltak az élet kapuinak őrzői, jelen voltak a szülésnél, születésnél, a felnőtté válásnál, betegségek idején, és a halál árnyékában is. Őket nevezték görögül Myrrhophoreoknak, vagyis a Mirha Hordozóinak, az Olajok Úrnőinek, Egyiptomban pedig ők voltak Ízisz beavatott papnői.

A leghíresebb myrrhophore papnő talán Mária Magdolna, akinek egyik beavató szertartását még a Biblia is megörökítette.

A myrrhophore beavatási útja

A szakrális aromaterápia tehát az illóolajok szakrális minőségével foglalkozik, azt használja a lélek felkészítésére, emlékeztetésére, gyógyítására. Ez az út sokáig csak a beavatottak számára volt elérhető, sőt, sokan állítják, hogy még most is csak úgy válhatsz a Myrrhophore papnővé, ha egy másik papnő tanít, és beavat téged. Én viszont sose voltam híve a dogmáknak, és mivel akkoriban éppen nem volt kéznél egy papnő se, aki beavatott volna, így egy másik utat kerestem.

Közvetlenül a forráshoz, vagyis az olajokhoz fordultam segítségért. Elsőre fura volt, és fogalmam se volt, hogy mit csinálok, vagy hogy mire számítsak… De hála Istennek az a tapasztalatom – sok más társnőmmel együtt -, hogy a papnői életek, a beavatások és a tudás felidézhető, és aktiválható. Ha a tanítvány kész, megérkezik a mester – mondják… És én is úgy gondolom, hogy akár egy olaj is beavathat téged, ha készen állsz rá! Én az első ilyen papnői beavatásomat a majoranna olajától kaptam meg, mások a nárdtól, vagy a tömjéntől.

Ahogy írtam, már évek óta dolgozom a szent olajokkal, és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy azóta megváltozott az életem! Rengeteget kaptam tőlük, megannyi tudás és gyógyulás érkezett már meg hozzám általuk. De semmilyen tudás nem lehet öncélú… Minden tudás akkor válik teljessé, ha alkalmazzuk és továbbadjuk az információkat. Én se szeretném megtartani magamnak a tudást, aminek így én is az őrzőjévé váltam…

Így tehát szeretnék minél többet írni nektek a szakrális olajokról és a tudásról, amit hordoznak. Ennek a tudáskincsnek a darabkáit osztom meg veletek hétfőnként az adott hétre szóló illatos üzenetekben a Sophia Misztériumok facebook oldalán. Emellett pedig tartok workshopokat is a témában, valamint természetesen a kezeléseimben is nagy szerepet kapnak a szent illatos olajok! Várlak szeretettel, ha szeretnéd megtapasztalni ezt az élményt!

Ha szeretnél többet tudni a szakrális aromaterápiáról, szent olajokról keress bátran!