Barion Pixel

A Szent Vérvonal

Nemzetközi fórumokon egyre többször jön velem szembe a Szent Vérvonal kérdése. Mostanra megérett bennem pár gondolat a témában, ezeket szeretném megosztani.

Számomra alapvetően kétféle “vérvonal” létezik, az egyik a fizikai, valódi vérségi, genetikai leszármazás, a másik a szellemi vérvonal, vagy hagyományvonal, ami inkább a Krisztusi útba, a Krisztusi tanításokba való valamikori beavatódást, azokra való emlékezést, és az azok szerinti létezést jelenti.  

Ebben a bejegyzésben kifejezetten a fizikai vérvonalról szeretnék beszélni. És már most, az elején szeretném leszögezni, hogy amiket itt leírok, az a saját érzékelésem, a saját emlékezetem és a Magdolnával és Jézussal való beszélgetések alapján állt össze bennem. Ez tehát nem az egyetlen létező valóság, csupán az én nézőpontom, tapasztalataim…

Mindenesetre remélem, hogy azok számára, akik ezt az oldalt követik, nem meglepő, hogy én azt vallom, hogy Jézus és Mária Magdolna valójában férj és feleség voltak, házasságban éltek, és gyermekeik is születtek. A híres Szent Grál pedig, amit annyi éven át megszállottan kutattak, nem más, mint Mária Magdolna méhe, amiből Jézus vérvonala, a Szent Vérvonal, a Sang Real megszületett. Ebben azért a spirituális társadalom nagy része is egyetért.
Hogy pontosan hány gyermeket neveltek, és hogy mindegyikük a kettejük vér szerinti utóda-e, abban már különböző teóriák léteznek. Én mindig három közös gyermeket látok, Sára Támárt, és két kisfiút, Júdást és Józsefet, aki már a Szentföldről való menekülés közben született. 

A következő biztos pontnak az tűnik, hogy Mária Magdolna a gyermekekkel, közeli rokonokkal, tanítványokkal, és papnőkkel valamikor isz. 40-45 között megérkezett Dél-Franciaországba. Itt élt és tanított éveken át. Hogy mi történt ezután, arról rengeteg különböző elmélet szól. Meggyőző történelmi bizonyíték híjján rengeteg tér nyílik a különböző feltételezéseknek, csatornázott üzeneteknek, áltudományos fejtegetéseknek. Szinte mindenki mást gondol arról, hogy Magdolna és a gyerekek merre jártak, hol telepedtek le, és hol haltak meg. Nekem kicsit olyan érzésem van ezzel a témával kapcsolatban, hogy tényleg igaz az, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. A francia hagyományok szerint Magdolna Sainte-Baume barlangjában halt meg, a britek szerint Avalonban/Glastonburyben élt haláláig, stb. A legnépszerűbb elméletek szerint Jézus vérvonalából származnak a középkori európai halászkirályok, a deszposzüni,  a Meroving dinasztia, Artúr király, a skót Stuartok is, többek között. 

Mint oly sok minden mást, én ezt is kicsit máshogy látom…  De erről talán majd később…
Én úgy gondolom, hogy 2000 év alatt gyakorlatilag bárkiben ott lehetnek a “Jézusi gének”. A magam részéről nem vagyok hajlandó vitát folytatni arról, hogy vajon a leggyakoribb A+, vagy a legritkább AB- vércsoport jelzi a Jézusi vérvonalat, mint ahogy egyes facebookos csoportokban történik… Sőt, számomra egyenesen megdöbbentő, hogy a kommersz spiritualitás képes a legjelentéktelenebb dolgokból is ego kérdést csinálni… Hogy emberek a vércsoportukra hivatkozva képesek magukat kiválóbbnak feltüntetni másoknál… 

A valódi kérdés szerintem ebben a témában nem az, hogy hogy milyen gének alakítják a fizikai testünket… Hanem hogy milyen örökséget hordozunk a szívünkben, lelkünkben, és milyen döntéseket hozunk az életünkben… Legyünk méltóak a szellemi örökségünkre, vérvonaltól függetlenül!

Áldás az Úton!

– Eszter