Barion Pixel

A szeretetröl

Örökké hálás leszek Mestereimnek azért a rengeteg tanításért, szeretetért, gondoskodásért, amivel kísérnek utamon. Szavakkal szinte ki se tudom fejezni, mennyire sokat jelent nekem az Ő állandó jelenlétük. És különösen szeretem őket azért, amiért ennyire különbözőek és megtisztelnek engem azzal, hogy megmutatják nekem a sokszínűségüket 🙂 Néhányukkal már évek óta dolgozom együtt tudatosan is, és ennyi idő alatt megismerhettem a személyiségüket, habitusukat, nézeteiket. Amik néha egészen eltérnek egymástól, dehát “ők is csak emberek” 🙂

Néha szoktam viccelődni azzal, hogy a két legkedvesebb mesteremnél, Jézusnál és Thotnál különbözőbb lényeket valószínűleg még nem hordott a hátán a föld (vagy az univerzum)… 😀
De bármennyire is más nézőpontból tekintenek a világra, a lényeg mindig ugyanaz.
Úgy hiszem, hogy ez is csak egy újabb tanítás, amit átadnak nekem: a különbözőség mindig változó álarcain túl meglátni a lényeget, az esszenciát, ami örök és változatlan.

Messziről indítottam… De szerintem látni fogjátok, miért:)

Ugyanis szeretnék most átadni egy tanítást a szeretetről, amit Thot mondott nekem tegnap.

“Amit észre kell venned az az, hogy a szeretet nem egyenlő a gyengeséggel. Éppen ellenkezőleg, a szeretet erő. Talán a legnagyobb erő a világon.

A gond csak az, hogy az emberek sokszor teljesen félreértelmezik azt. Ezernyi különböző címkét aggatnak rá. Cukormázba bújtatják, és összekeverik az engedékenységgel, határozatlansággal, erőtlenséggel. Azt gondolják, hogy aki szeret, az mindig dicsér, az mindig kihúz a szarból, az mindig mindent elnéz, semmit nem tesz szóvá, és egy kedves mosollyal az arcán bólogat a hülyeséghez is.


Így nem is csoda, hogy az emberek szemében a “szeretetteljes” ember gyenge, lágy, formátlan, akin át lehet gázolni, akit ki lehet használni, akire rá lehet tolni az összes gondot és bajt.

Hisz az emberek nagy része valójában csak önigazolást keres, és pótolni akarja azokat a részeit, amit -szerinte- mások elvettek tőle. És ha valaki ezt nem adja meg neki, akkor azonnal beindulnak a játszmák, jönnek a kifogások, a kivetítések, az áldozatiság, vagy éppen az önvédelemnek álcázott támadások…


De valójában a szeretet nem ilyen. A szeretet nem játszmázik. A szeretet erős, kitartó, megingathatatlan, hiszen abból a sziklaszilárd elhatározásból születik, hogy a “legnagyobb jót” választjuk újra és újra… Még akkor is, ha ezt nehéznek, vagy fájdalmasnak éljük meg, ha ez is tűnik a nehezebb útnak, hisz megannyi bántást kell miatta elszenvednünk.

De a “legnagyobb jó” túlmutat az emberi léten, az emberi elme szűk határain.


Sokszor nem értjük, nem is érthetjük, hogy mi a Teremtő szándéka egy-egy megnyilvánulás mögött… Hogy miért vezet minket egy úton, amikor az első ránézésre éppen az ellenkező azzal, mint amire vágyunk.
De a Szeretet és a Hit kéz a kézben járnak, és nem léteznek egymás nélkül. Hinni kell a vezettetésben, és hinni kell abban, hogy a Lélek tudja az utat. Hinni kell a tiszta szándék erejében. Kitartani abbéli hitünkben, hogy ha a szeretetet választjuk, akkor valójában nem tehetünk rosszat. És hinni kell abban, hogy valójában mi csak az eszközei vagyunk egy nagyobb Erőnek, és tudni kell hinni abban, hogy “a Te akaratod legyen meg, Uram!”

Mert így, vagy úgy, de a Szeretet megtart és átemel. Még ha nem is úgy, ahogy azt az ember elsőre gondolná, szeretné, vagy ahogy elvárná az élettől, a családtól, a barátoktól…


Így hát Te, aki valóban a Szeretet útját járod, ne hagyd magad eltántorítani, elbizonytalanítani, ne hagyd, hogy bűntudatot keltsenek benned, és főleg ne hagyd magad bántani. Tarts ki az utad mellett, a döntésed mellett, a “legnagyobb jó” mellett. Ez az egyetlen út. És ebben áll a Szeretet valódi ereje.”

Wow… Merőben más megfogalmazás, mint a jézusi:) amiben szerintem elég jól tükröződik nemcsak Thot erőteljes, határozott, kétséget nem ismerő személyisége (amit sokan keménynek és ridegnek titulálnak), hanem az is, amilyen nézőpontból Ő az Isteni Szándék megtestesítőjeként, és az Isteni Tervek Őrzőjeként rátekint erre a témára.

Számomra nagyon tanulságos és megerősítő volt hallani a szavait, ezért gondoltam megosztani Veletek is.

Ha pedig bármilyen rossz érzést, feszültséget hozott volna fel bennetek az üzenete, azt engedjétek el, lélegezzétek ki, és ássatok mélyebbre, ameddig a szavak mögött megérzitek az a csodálatosan tiszta, fénylő energiát, amit képviselnek.

Áldás,
– Galambos Eszter