Barion Pixel
Keresés

Magdolna, Magdaléna, a Nöi Krisztus

Észrevehettétek, hogy néha Mária Magdolnára hivatkozok, máskor pedig Magdalénára. Nos, ez nem véletlen, és nem tévedés, hanem tudatos választás eredménye. Az oka pedig az, hogy számomra ez a két elnevezés nem pontosan ugyanazt jelenti, ahogy Jézus és a Krisztus sem.

Ebben az írásban szeretném ezt megvilágítani, hogy mindenki számára érthető legyen.

Az én szótáramban Mária Magdolna annak a történelmi asszonynak a neve, aki itt élt köztünk 2000 évvel ezelőtt, Jézus társaként. Ők mind a ketten hús-vér emberek voltak, ahogy mi mindannyian. Hozzánk hasonlóan nekik is megvolt a maguk küldetése, szerepe, ahogy megvolt a hozott csomaguk is, a nehézségeik, a sérüléseik, amik gyógyításán át vezetett az útjuk a megváltás felé. 

Tudom, sokan azt tanítják, hogy Jézus tisztán, karma nélkül született, de én ezt máshogy látom. Egyrészt ha a karmára nem mint büntetésre, nem mint egy szükségszerűen rossz dologra gondolunk, hanem mint egy egyetemes Isteni Törvényre, akkor beláthatjuk, hogy Jézus nem igazán lehetett kivétel a szabály alól (és nem is akart volna az lenni, hiszen Ő maga is az Isteni Törvények megtestesítője).
Másrészt Magdolna és Jézus tanításai éppen arról szólnak, hogy hogyan tudjuk az isteni részünket megélni itt a fizikai világban, testi valónkban. Hogy tehették volna ezt, ha ők maguk nem lettek volna teljesen emberek…? Hogy mutathatták volna meg nekünk az isten-emberré válás útját, ha nem élik meg az emberi részüket…?

Ezt sokan talán tiszteletlenségnek gondolhatják, de én ettől csak még közelebb érzem őket magamhoz, és még inkább nagyra becsülöm őket…

Nagyobb távlatból nézve, Magdolna és Jézus – mint mindannyian – egy-egy örökkévaló, hatalmas Lélek megtestesülései voltak. És ahogy mindannyiunk Lelke, úgy az ő Lelkük is több dimenzióban, több síkon él egyszerre, különböző formákban, különböző inkarnációkban. Ezeket a különböző, párhuzamosan létező “én”-eket hívom én magasabb minőségeknek. Ugyanaz az eredő Lélek, mégis mindegyik kicsit más.

Mária Magdolna egyik magasabb minőségét nevezem én Magdalénának. Magdaléna egy felemelkedett mesteri energiát, egy tudatosságot, egy női őserőt, női archetípust képvisel és testesít meg. De a Magdaléna erőről és a Magdalénákról írok később bővebben is…

És még egy csavart hozok a végére, de így lesz teljes a kép:) Magdolna és Jézus egy ikerláng Lélekpár inkarnációi voltak. Sok különböző életük és nevük volt, de mindig ugyanazt az energiát képviselték. Ők ketten a Krisztusi Lélek női és férfi arcának, az Isteni Szeretetnek és az Isteni Igazságnak a megtestesülései, akik évezredekkel ezelőtt elkötelezték magukat a Föld felemelkedése mellett. 

A Krisztus név tehát számomra kettejük közös neve, mindannak a neve, amit ők ketten együtt képviselnek, a tanításaiknak, az energiájuknak, a tudatosságnak, amit közvetítenek. Ide értve a Krisztus tudatosságot, a Krisztus hálót, a Krisztusi Templomot is. 

Áldás az Úton!

– Eszter